lauantai 13. huhtikuuta 2013

HOOPING!

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan hooppaamista/hoopdancea/hulailua, miten sen nyt haluaakaan sanoa. Se on loistavaa liikuntaa ja helvetin hauskaa! Siitä tulee nopeesti fittiin kuntoon, (ellei syö kuin hevonen niin kuin minä :D) kunhan jaksaa vanteilla usein.

Oma hoop-tarina alkoi eräänä helmikuisena iltana kolme vuotta sitten, kun sisko oli löytänyt tämän ihanan lajin kaverinsa kautta ja oli aikeissa tilata vanteen netistä. En ollu ikinä kuullukkaan hooppaamisesta, sisko kerto mulle mitä se on, ja näytti videon joka on tossa alapuolella. Ah mikä inspiraatio siitä tuli! Ajattelin, että haluan ite tehdä tota! Hetken mielijohteesta tilasin myös vanteen, ja rupesin innolla odottamaan sen saapumista, muutamia päiviä siinä vierähti, joka päivä kyselin siskolta onks ne tullu jo. Lopulta ne saapuivat ja heti seuraavana päivänä mentiin siskon kanssa harjottelemaan silloisen työpaikan tanssisaliin. Se oli mahtavaa, hauskaa, ihanaa ja kaikkea mahdollista positiivista!
Vaikka se onkin vaan hula-vanne, siitä tuli mulle jotain paljon enemmän. Joka päivä koulun jälkeen halusin vaan päästä pyörittämään tätä teipattua ympyrää. Voin rehellisesti sanoa, että itsetuntoni parani ja se auttoi aina kun oli surullinen, vihainen, iloinen, oli sitten millä tahansa tuulella.
Hooppaaminen on paljon muutakin kuin vaan sen vanteen pyörittämistä, temppuja ja tyylejä on monia, pitää vaan löytää se omansa.




Hooppeja on paaaaljon erilaisia, ja niistä voi tehdä tilauksesta just sellasen kuin haluaa, värit, raidat, teipin materiaalit, vanteen koko ja paksuus, just sellasen kun haluut! Vasemmalla kuva hooppikasasta muutama vuosi sitten, moni on mun sisko tekemiä, tosin noi Hello Kitty-vanteet on Prismasta :D
Hooppi-vanne eroaa tavallisesta lasten leikkivanteesta, koska se on painavampi ja isompi, siten se on helpompi saada pysymään vyötäröllä ja lantiolla. Sitten kun hooppamisessa kehittyy, voi vaihtaa kevyempään ja pienempään, niillä on taas helpompi tehdä off-body temppuja, esim. heittoja.
On olemassa myös LED- ja tulivanteita, itse omistan LED-vanteen, ja osaan myös temppuilla tulivanteella, vaikka kerran palovamman sainkin.
En oo varma saanko mainostaa yleisesti tässä mun blogissa keneltä tai mistä voi tilata vanteita, mutta kerron mielelläni yksityisemmin jos joku haluaa.

Kun mä alotin hooppaamisen kolme vuotta sitten Suomessa ei pahemmin muita hooppaajia ollutkaan. Tunnettiin siskon kanssa vaan yks, hänet joka meille lajin esittelikin. IRC-Gallerian yhteisössäkään ei ollut kuin noin 6 jäsentä. Pikku hiljaa heitä on alkanu kertyy vaan enemmän, kun hulailu tuli tunnetummaksi. Facebookin Hoopdance Suomi -sivulla on nykyään jo 221 jäsentä ja ulkomailla varsinkin huomattavasti enemmän.
Itse oon päässy tapaamaan ja oppimaan kuuluisimmilta hooppaajilta ketä on, Suomeen opettamaan tulleita on mm. Brecken, Baxter ja viime kesänä Sharna Rose. Ollaan siskon kanssa matkustettu jopa Englantiin UK Hoop Gatheringiin, jossa meitä opetti Gail O'Brien, Steve Bags, Jo Mondy, Kenna Hoops ja Gems Goddard. Unohtamatta ei saa jättää Suomen omaa Hoop-A-Trixia, jolta olen myös oppinut TOSI paljon, ja joka nykyään onkin hyvä ystävämme.


Viimeiseksi haluun vielä postata mun oman hooppi-videon (suosittelen kattomaan HD:na ;)), joka kuvattiin siskon kanssa viime kesänä mun kuviksen kurssia varten. Jos tulee mitään kysymyksiä tai mielipiteitä hoopdancesta, vastaan ja kuuntelen mielelläni :)

T. R





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti